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[돼지갈비찜 조리시간 : 1h~] [알토란 돼지갈비찜 준비재료] - 돼지갈비 1kg - 통마늘 6개 - 생강 1개 - 청양고추 2개 - 오이 1/2개 - 당근 1/2개 - 사과1/2개 (영상편집으로는 1개로 되어있는데 1/2개가 맞아요ㅠ.ㅠ) - 후춧가루 3g - 맛술 3T - 커피가루 1/2T - 흑설탕 3T - 간장 4T - 참기름 2T - 물엿 4T - 물 1L [돼지갈비찜 황금레시피]

1. 당근을 먹기 좋은 크기로 잘라주세요

2. 오이와 사과는 먹기 좋은 크기로 깍뚝썰기 해주세요

3. 생강 1개를 저며주시고 청양고추를 잘라주세요

4. 팔팔 끓는 물에 돼지갈비를 10분 정도 넣고 데쳐주세요

5. 데친 고기를 찬물로 헹궈 이물질을 닦은 후 물기를 제거해주세요

6. 손질한 돼지갈비를 냄비에 넣고 물 1L를 부어주세요

7. 커피가루 1/2T와 맛술3T를 넣고 팔팔 끓여주세요

8. 보글보글 끓어오르면 후춧가루 3g, 흑설탕 3T, 물엿 4T를 넣고 잘 섞어주세요

9. 센불에서 20분, 중불에서 15분, 약불에서 10분간 끓여주세요

10. 국물이 1/3 정도로 졸아들었다면 센불로 올린 후 간장 4T와 저민생강 1개를 넣어주세요

11. 통마늘 6개와 청양고추 2개를 넣고 잘 섞어주세요

12. 국물이 자박해지면 당근 1/2을 넣고 4분간 졸여주세요

13. 준비해놓은 오이 1/2, 사과 1/2개를 넣고 잘 섞어주세요

14. 마지막으로 참기름을 넣어주면 알토란 돼지갈비찜 완성!! @ 당근을 자르고 모서리를 칼을 이용해 돌려 깍아주면 탁해지는 것 방지

@ 알토란 돼지갈비찜에 청양고추 대신 고추씨 사용가능!

@ 냉장 돼지고기는 따로 핏물을 제거할 필요가 없어요

@ 냉동은 4시간 이상 찬물에서 핏기를 제거해주세요

@ 오이에 알싸한 향이 고기의 잡내를 잡아줍니다

@ 백종원 갈비찜과는 다른 느낌의 알토란 돼지갈비찜!!!

@ 실제 재료 구입비용은 영상 마지막에서 확인하실 수 있습니다 [cooking time: 1h~] [Ready Materials] - Pork ribs 1kg - full garlic 6ea - Ginger 1ea - cheongyang red pepper 2ea (hot pepper) - Cucumber 1/2ea - Carrot 1/2ea - apple 1/2ea - ground pepper 2ea - cooking wine 3T - coffee powder 1/2T - Black sugar 3T - soy sauce 4T - sesame oil 2T - Starch syrup 4T - water 1L 1.Cut the carrot into bite-sized pieces. 2.Cut cucumbers and apples into bite-size pieces. 3.Cut ginger thinly and chungyang pepper. 4.Blanch pork ribs in boiling water for about 10 minutes. 5.Rinse the blanched meat with cold water, then rinse the foreign substances cleanly to drain. 6.Put the trimmed pork ribs in a pot and pour 1 liter of water. 7.Add 1/2 t of coffee powder and 3 t of cooking wine and simmer. 8.When it boils, add 3g of ground pepper, 3T of brown sugar, and 4T of starch syrup and mix well. 9.Simmer over high heat for 20 minutes, medium heat for 15 minutes, low heat for 10 minutes. 10.When the soup boils down by a third, put it under high heat and add 4T soy sauce and ginger. 11.Add garlic and cheongyang pepper and mix well. 12.When the soup becomes thick, add 1/2 carrot and simmer for 4 minutes. 13.Add 1/2 cucumber and 1/2 apple prepared and mix well. 14.Finally, add sesame oil. @Cutting carrots and organizing corners can prevent the soup from getting dirty. @Refrigerated pork doesn't need to be drained of blood. @Remove frozen meat from cold water for at least 4 hours.


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Posted by realty
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