달력

122024  이전 다음

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31




@ 조리시간 20min @ 준비재료 - 밥 - 김밥용 김 - 우엉 - 단무지 - 사각어묵 8장 - 청양고추 4개 - 고춧가루3T - 진간장 4T - 액젓 2T - 식용유 2T - 설탕 2T - 간마늘 2T - 참기름 - 소금 @ 만드는 방법 1. 밥에 참기름과 소금을 넣어 밑간을 해주세요 2. 사각어묵 8장을 반으로 자른 뒤 얇게 채썰어주세요 3. 불에 달군 팬에 기름을 두른 뒤 간마늘 2T를 넣고 충분히 볶아 마늘기름을 내어주세요 4. 간마늘이 적당히 노릇노릇해지면 얇게 채썬 어묵을 넣어주세요 5. 진간장 4T, 설탕 2T, 액젓 2T를 넣고 볶은 뒤, 불어묵도 만들어야하니 절반을 덜어 따로 준비해두세요 6. 어묵에 양념이 고르게 배일수 있도록 물 반컵을 넣고 충분히 졸여주세요 7. 불을 끈 뒤, 참기름 1T를 넣어 간장어묵볶음을 마무리해주세요 8. 불어묵볶음에 들어갈 청양고추 4개를 얇게 썰어주세요 9. 아까 절반을 덜어두었던 간장어묵을 넣고 청양고추와 고춧가루 3T를 넣은 뒤 물 반컵을 넣어 충분히 졸여주세요 10. 불을 끈 뒤 참기름을 넣어 불어묵볶음을 마무리해주세요 11. 밑간을 해준 밥을 야구공 크기만하게 덜어 김 2/3정도에 골고루 펴주세요 12. 밥 위에 단무지 1개, 우엉 1개를 나란히 넣고 그 사이에 어묵을 넉넉히 넣어주세요 13. 고르게 펴준 밥의 끝과 끝이 맞닿게 붙인 뒤 꾹꾹 눌러가면서 말아주세요 TIP) 애초에 참기름 1-2T와 소금 한꼬집을 넣어 밥을 지으면 따로 밥에 밑간을 안해도 되고 밥 맛도 더 좋아요! TIP) 너무 쎈불에 볶게 되면 양념이 배어들기도 전에 타버릴수도 있으니 약불로 볶아주세요 TIP) 김밥을 싸기 전 어묵은 충분히 식혀서 준비해두세요 TIP) 밥은 최대한 얇게 고르게 펴주셔야 맛도 좋고 모양도 이쁘답니다 TIP) 김 끝을 바닥 쪽으로 향하게 두면 수분이 내려와 김이 잘 붙어요! TIP) 김밥을 자를때 칼날에 물을 묻히면 깔끔하게 자를 수 있답니다! @Cooking time 20min @Preparation material - Rice - Seaweed for gimbap - Burdock - Pickled Radish - 8 sheets of fish cake - 4 cheongyang peppers - 3T Red pepper powder - 4T soy sauce - 2T Fish sauce - 2T cooking oil - 2T sugar - 2T Liver garlic - Sesame oil - Salt @How to make it 1. Season rice with sesame oil and salt. 2. Cut 8 fish cakes in half and slice them thinly. 3. Grease a heated pan with 2T garlic and stir-fry it until it makes garlic oil. 4. When the garlic is cooked properly, add fish cake. 5. Add 4T soy sauce, 2T sugar and 2T liquid sauce and stir-fry. Take half of the fish cakes and prepare them separately. 6. Season the fish cake evenly with half a cup of water. 7. Turn off the heat and add 1T of sesame oil to complete the stir-fried soy sauce fish cake. 8. Slice 4 cheongyang peppers thinly. 9. Add half of soy sauce fish cake and 3T of red pepper powder and add half cup of water to boil. 10. Turn off the heat and finish stir-frying with sesame oil. 11. Put the seasoned rice in the same size as a baseball and spread it evenly. 12. Place one pickled radish and one burdock side by side on the rice and put enough fish cakes in between. 13. Roll the spread rice by pressing the ends together. TIP) If you make rice with 1-2T of sesame oil and 1ST of salt in the first place, you don't have to season the rice separately and it tastes better! TIP) Stir-fry it over high heat because the sauce can burn. TIP) Cool the fishcake sufficiently before wrapping the gimbap. TIP) Rice should be spread as thin as possible to make it look delicious and pretty. TIP) If you leave the end of the seaweed facing toward the floor, the moisture will come down and stick well! TIP) When you cut kimbap, you can cut it neatly with water on the tip of the knife!

Posted by realty
|